Powered by Smartsupp

Vítáme Vás na Lanýž Shop - Italské Speciality

Vítáme Vás na Lanýž Shop - Italské Speciality

Mleté jikry z cípala hlavatého, 50 g (Bottarga di Muggine) - v dárkové krabičce

Pro více informací (Skladování, Alergeny, Výživové údaje, Expirace atd) rozklikněte PARAMETRY
219 Kč
Skladem více než 5 ks - Můžeme doručit do 2 pracovních dnů
ks

Kód produktu: BMVB50 EAN: 8025789000159 Doprava a platba

Mr. Moris

Bottarga z cípala hlavatého (Bottarga di Muggine) je tradiční sardinskou pochoutkou. Jedná se o sáček obsahující nasolené, vylisované a usušené jikry z cípala hlavatého. Ideální jako koření pro těstoviny "spaghetti alla bottarga". Více

Mleté jikry z cípala hlavatého (Bottarga di Muggine)

Jikry z cípala hlavatého nastrouhaná a uskladněna ve sklenici, kde si zachovává všechny své chutě a vlastnosti celého produktu. Umožňuje urychlou přípravu předkrmů a omáček.

Bottarga z cípala hlavatého (Bottarga di Muggine) je tradiční sardinskou pochoutkou. 

Jedná se o sáček obsahující nasolené, vylisované a usušené jikry z cípala hlavatého.

Bottarga má intenzivní chuť připomínající moře, a proto si ho oblíbili milovníci kuchyně z mořských plodů.

Sáček s jikry se z vnitřku cípala hlavatého vyjme celý a poté se nasolí, aby se odstranila vlhkost. Poté se vylisuje a následně několik dní suší na čerstvém vzduchu.

Ideální jako koření pro těstoviny "spaghetti alla bottarga", které voní Středomořím. Posypou se jím předem uvařené a poté osmažené špagety, které se opekly na oleji s česnekem, petrželkou a s několika kapkami citronu.

Po ulovení se ryby zpracovávají ještě v čerstvém stavu a to v laboratoři Mr. Moris, kde probíhá celý cyklus jejich zpracování až po zabalení. Začíná se výběrem kusů, přes čištění, vaření, až do poslední fáze balení. A to vše s plným respektem ke staré řemeslné tradici. 

Rybolovná oblast FAO: FAO 34

Metoda lovení ryb: pomocí košelkových nevodů

Každý kus je zabalen v dárkové krabičce.

Složení: jikry z cípala hlavatého (Mugil Cephalus), mořská sůl.

Skladování: neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě. Po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 15 dní

Bottarga z cípala hlavatého (Bottarga di Muggine) je známější, rafinovanější a jemnější než botargo z tuňáka (Bottarga di Tonno). Jedná se o gurmánský produkt, který je nejčastěji používán mezi špičkovými mezinárodními šéfkuchaři.

Parametry

Výrobce Mr. Moris srl - Via Pozzo Pantaleo 26/28/30, 00146 Roma (RM) - Itálie
Hmotnost 50g
Min. trvanlivost do 31.03.26
Složení jikry z cípala hlavatého (Mugil Cephalus), mořská sůl.
Země původu Itálie
Skladování neotevřené produkty lze uchovávat mimo lednici na chladném suchém místě, po otevření produktu uchovávat v lednici a spotřebovat do 15 dní
Alergeny Ryby a výrobky z nich
Metoda lovení ryb pomocí košelkových nevodů
Rybolovná oblast FAO FAO 34
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1834 Kj / 441 Kcal
Tuky 30.5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 5.0 g
Sacharidy 0.0 g
z toho cukry 0.0 g
Bílkoviny 41.4 g
Sůl 2.8 g